back to top

Aktuelne vijesti

Tuzlanski BKC u septembru donosi bogat program s izložbama, predstavama i koncertima

Datum:

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u septembru nizom događaja najavljuje sadržajnu jesen kada tradicionalno svojim posjetiteljima nudi najviše sadržaja.

Za ljubitelje likovne umjetnosti su pripremljene dvije izložbe. Otvaranje samostalne izložbe slika autora Nijaza Omerovića iz Gračanice je zakazano za 12. septembar, dok je Retrospektivna izložba slika sa prethodnih devet likovnih kolonija “Slovenci u Tuzli” zakazana za 23. septembar.

Ova izložba je dio programa u okviru obilježavanja 30 godina rada Udruženja građana slovenačkog porijekla Tuzla, a tim povodom će također 23. septembra biti premijerno prikazan dokumentarni film o radu ovog udruženja, uz kulturno-umjetnički program.

Predstava “Balkanski kvadrat kredom” koju organizira “Altteatar” Sarajevo, u Tuzli bi na otvorenom trebala biti izvedena 14. septembra, a u slučaju lošeg vremena predstava će biti održana u velikoj sali BKC-a.

Tokom septembra BKC TK će biti mjesto održavanja javne tribine udruženja “Oaza” (27. septembra), zatim Svečane akademije kojom će se obilježiti godišnjica formiranja 2. Korpusa Armije RBiH (29. septembra), a u drugoj polovini septembra bit će realizirani i programi u okviru manifestacija “4. Dani evropskog nasljeđa”, koje BKC TK realizira u saradnji sa Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona.

U septembru će biti realizirani i programi kojima će biti ozvaničena saradnja Pozorišta mladih Tuzla i Udruženja Mladi Tuzle, a koji će u narednom periodu sa BKC TK realizirati brojne koprodukcijske projekte. Također će biti ozvaničeno i potpisivanje ugovora o saradnji sa parnerima koji su odabrani u okviru BKC-ovog Javnog poziva za saradnju, a na koji se prijavio veliki broj zainteresiranih.

Sadržajni septembar BKC TK završava koncertom grupe Neša Galija Acoustic Duo, koji je zakazan za 30. septembar.

Svi događaji sa tačnom satnicom i dodatnim informacijama će blagovremeno biti najavljeni na web stranici www.bkctuzla.ba, te na profilima koje BKC TK koristi na društvenim mrežama Facebook i Instagram, saopćeno je iz JU BKC TK.

Fena

enovosti.ba

Najnovije vijesti