back to top

Aktuelne vijesti

Tuzlanski hardcore bend Urban Instinkt objavio spot s njihove turneje “Rise Up”

Datum:

Tuzlanski hardcore bend Urban Instinkt je izbacio video spot snimljen u DIY home made produkciji koji se sastoji od snimaka napravljenih mobilnim telefonom za vrijeme trajanja njihove “Rise up turneje 2023”.

Tokom turneje su svirali u nekoliko gradova u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini te na festivalima, Balkan Wacken Battle u Zagrebu, Kunigunda festival u Velenju, Breka Fest u Murskoj Soboti i Exit Festival u Novom Sadu gdje su na Explosiv Stage otvorili koncert legendarnom melodičnom hardcore bendu iz Californije Ignite.

Sa time je bend Urban Instinkt stavio tačku na ovu godinu i na video spotove za pjesme sa albuma Bijes.

“Ovo je neki naš način da se zahvalimo svim bendovima i našim prijateljima koji su sa nama dijelili binu i družili se sve ove dane turneje a to su bendovi MUD, STRAIGHT OPPOSITION, SAKRABOLT, ODPISANI, WAR HEAD i FRACTURE CHS ” rekao je frontman benda Urban Instinkt, Mirza Čardžić.

Smišljeno smo odabrali baš pjesmu “Grad” sa albuma “Bijes” da bude na ovom video spotu. Poruka je da gdje god da odemo mi svoj grad, njegove ljude i ulice nosimo sa sobom i njemu se na kraju uvijek vraćamo. To je na neki način i posveta našeg benda našem gradu i našoj vjernoj publici i svim ljudima koji se osjećaju kao i mi i vole svoje gradove, ljude i ulice.

Osim toga, momci iz benda su za sami početak nove 2024. godine najavili dva nova singla koja će slušaoce uvesti u novu godinu i na taj način će najaviti svoj treći po redu album pod imenom ” Never Give up “. Bend je u pregovorima sa par izdavačkih kuća i uskoro će se znati pod čijim labelom će Urban Instinkt izdati svoj novi album. Producent trećeg po redu albuma će biti Dražen Kecman i Cirith Ungol Studio.

enovosti.ba

Najnovije vijesti