Aktuelne vijesti

Tuzlanski “Panta Rei Centar” izdvajat će dio svojih sredstava za Centar “Koraci nade” –

Datum:

Danas su u prostorijama Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” u kojima se pružaju usluge djeci sa višestrukim smetnjama u razvoju, naši uposlenici, Dženana Damadžić i Elvir Bijedić sa uposlenicima centra “Koraci nade” na čelu sa direktoricom Jasminom Krivošija, dogovorili saradnju u smislu Projekta pod nazivom ” Koraci nade u Panta Rei centru” koji započinje u novembru ove godine i koji će trajati do kraja 2024. godine.

Ciljevi projekta su kontinuirana finansijska podrška

Centru Koraci nade tokom narednih 14 mjeseci na način da će se dio sredstava od prihoda Panta Rei Centra usmjeravati na račun Centra “Koraci nade”.

Na taj način svi korisnici naših usluga će direktno pomagati rad UG ” Koraci nade”.

“Pored konkretne financijske potpore pružaćemo i tehničku podršku u smislu zajedničkog rada sa kolegicama i kolegama fizioterapeutima koji rade u Centru “Koraci nade” sa djecom sa višestrukim smetnjama u radu na način da ćemo tretmane raditi kako u Centru “Koraci nade” tako i Panta Rei Centru, a sve u cilju ublažavanja simptoma i posljedica koje imaju djeca sa smetnjama u razvoju, a koji se odražavaju na sistemu za kretanje.

Tim Panta Rei Centra će pružati profesionalnu podršku i roditeljima čija su djeca korisnici usluga Centra “Koraci nade” kao i uposlenicima centra imajući u vidu izuzetno zahtjevan, kako životni ritam i obaveze, tako i posao koji ostavlja posljedice na njihovo psihofizičko zdravlje.

Ovim putem pozivamo sva društveno odgovorna pravna i fizička lica da posjete Centar “Koraci nade” i da daju podršku ovom jednom izuzetno značajnom i više nego humanom poslu koji ovi predani, hrabri i fantastični ljudi i profesionalci svakodnevno obavljaju.

Stepen razvoja svakog društva se mjeri stepenom senzibiliteta istog tog društva prema njegovoj najranjivijoj populaciji.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti