Aktuelne vijesti

Tuzlanskom advokatu određena mjera zabrane sastajanja –

Datum:

Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 7. septembra osumnjičenom Suadu S. (1981.) iz Tuzle određena je mjera zabrane sastajanja s određenim osobama i to: E. B., K. E., V. V., R. V., S. H., E. H., R. U. na razdaljini od sto metara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela “udruživanja radi činjenja kaznenih djela“ u vezi s produljenim kaznenim djelom “davanja lažnog iskaza”, a u vezi s kaznenim djelom “lažnog prijavljivanja” i poticanje na izvršenja ovih kaznenih djela.

Kantonalno tužiteljstvo HNŽ Mostar je u svom prijedlogu tražilo od suda određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom iz razloga jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak.

Također, jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače, R. H. iz Tuzle,  svjedoka E. V. (ranije se prezivao H.) , svjedoka V. V. i suučesnicu R. V. i iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna.

Iako je sud u cijelosti prihvatio navode i priložene dokaze Tužiteljstva, ipak je cijenio da će se i određivanjem mjera zabrane, kao blažih mjera radi osiguranja prisustva optuženog, ostvariti svrha i cilj neometanog vođenja postupka u predmetu koji se vodi protiv optuženog Sade Đ. iz Tomislavgrada.

Podsjećamo, pripadnici FUP-a su u ove sedmice na području Tuzle uhapsili dvije osobe, koje se dovode u vezu sa Sadom Đugumom, kojem se sudi u Mostaru za više počinjenih krivičnih djela.

Među uhapšenima je i jedan advokat, koji se sumnjiči da je pomagao kriminogenim osobama, a radi se o Suadu Suljiću.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti