Aktuelne vijesti

U BKC Tuzla predstavljena knjiga “Ulema na Balkanu između dva svjetska rata”

Datum:

Institut za društvena i religijska istraživanja iz Tuzle, u saradnji sa Institutom za islamsku tradiciju Bošnjaka u Sarajevu i Bosanskim kulturnim centrom TK u Tuzli, jučer su organizirali promociju zbornika radova pod nazivom „Ulema na Balkanu između dva svjetska rata“.

Na promociji su govorili direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja dr. Šefko Sulejmanović, direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr. Ferid Dautović, predsjednik Udruženja Ilmije IZ-e u BiH Nesib-ef. Hadžić i dr. Sumeja Ljevaković-Subašić.

Kako je rečeno, Zbornik radova je rezultat regionalne naučne konferencije koja je organizirana prošle godine u Sarajevu. Izdavači zbornika radova su Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka i Udruženje Ilmije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Zbornik stavlja u fokus ulemu koja je manje poznata našoj javnosti, a koja je doprinjela razvoju vjerskog i društvenog života između dva svjetska rata.

Dr. Ferid Dautović, direktor Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka:

Direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja dr. Šefko Sulejmanović rekao je da ova promocija u Tuzli ima tri poruke, a to su simbolična, sadržajna i promotivna.

Moderator promocije bio je Emir Šečić, sekretar Instituta za društvena i religijska istraživanja, a promocija je održana u Odjeljenju sa edukaciju JU BKC TK./S.P./


tuzlainfo.ba

Najnovije vijesti