Aktuelne vijesti

U blizini Udruženja građana oštećenog vida Tuzla postavljen ležeći policajac –

Datum:

U tuzlanskoj ulici Kazan Mahala postavljen je ležeći policajac koji se nalazi u blizini Udruženja građana oštećenog vida Tuzla, koje je i uputilo inicijativu.

“Dugi niz godina, brza vožnja otežavala je kretanje i ugrožavala sigurnost članova Udruženja građana oštećenog vida i drugih Tuzlaka. Prije više od dvije godine organizirano je prikupljanje potpisa građana za postavljanje „Usporivača brzine“ u blizini sjedišta Udruženja.

Inicijativa s potpisima upućena je mjesnoj zajednici „Centar“ od koje nije dobijena povratna informacija. Kupila je prašinu u nekoj ladici. Povod aktivnijeg uključivanja vlasnika hotela Hartland“ u realizaciju inicijative bilo je svjedočenje velike brzine nemarnog vozača – malo je nedostajalo da dođe do nesreće s nesagledivim posljedicama” – saopćeno je iz Udruženja građana oštećenog vida Tuzla.

Gradska uprava uvažila je argumente za povećanje sigurnosti pješaka, posebno slijepih i visoko slabovidih građana i usporivač je postavljen 28. 09. 2023. Rezultati se već vide sporijom vožnjom, navode iz Udruženja.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti