Aktuelne vijesti

Muzej Geološka postavka Pannonica u Tuzli

Muzej Geološka postavka Pannonica predstavlja značajan segment za razvoj...

U četvrtak edukacija na temu kontrole kvalitete i prerade prehrambenih proizvoda – Radio Gračanica

Datum:

U četvrtak (2. marta) održat će se 3. dan edukacije na temu kontrole kvalitete i prerade prehrambenih proizvoda za žene sa područja grada Gračanica.

Na ovoj sesiji biće objašnjeni postupci proizvodnje hrane, uzimajući u obzir procesne parametre kao što su vrijeme i temperatura kuhanja, zamrzavanja, hlađenja, blanširanja, sušenja itd.

Obradit će se konkretni primjeri proizvodnje pojedinih namirnica biljnog i animalnog porijekla uz poseban naglasak na hemijske opasnosti koje mogu nastati kao nusprodukti dugotrajnog kuhanja i termičke obrade kod visokih temperatura kao što je akril-amid, procesi koji dovode do oksidacije ulja tj. nastajanja peroksida i sl.

Edukaciju će voditi profesor Husejin Keran sa Tehnološkog fakulteta u Tuzli, a važno je naglasiti da se edukacija održava u Multimedijalnoj sali Grada Gračanica sa početkom u 09:00 časova za što je finansijsku podršku obezbjedila Američka ambasada u BiH.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti