Aktuelne vijesti

U džamiji u Sepetarima održana mevludska svečanost –

Datum:

U ambijentu rekonstruisane džamije, mevludski program izveli su članovi hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla Gazi Turali-beg.

Esmir-ef. Hasanović, imam džamije iskazao je svoje zadovoljstvo što se jedna od aktivnosti manifestacije “Stazama poslanika islama” održava u ovom džematu, te se zahvalio  glavnom imamu na povjerenju i na delegiranju predavača, kojeg svi vjernici s velikim poštovanjem i zahvalnošću dočekuju.

Nadahnutim vazom prisutnima se obratio se muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović.

Muftija je govorio o Božijoj milosti posebno prema Bosni, imajući na umu kroz kakve kušnje je prolazila. Kroz govor o Poslaniku, a. s., ukazao je na potrebu međusobne ljubavi, uvažavanja i poštovanja, u svakom vremenu, a posebno u ovim turbulentnim prilikama s kojima se suočavamo. Pozvao je vjernike da budu jedinstveni, u istom safu i da se okupljaju oko islamskih vrijednosti: vjere, Poslanika, a. s., naše Bosne i Islamske zajednice…

Ovom prilikom dodijeljene su zahvalnice za džematlije koji su pomogli u renoviranju džamije i najavili skorašnju svečanost na kojoj će se dodijeliti i vakufname vakifima. Naime, u proteklim mjesecima rađeno je na uređenju džamije za šta je prikupljeno i utrošeno oko 150.000 KM.

Glavni imam MIZ Tuzla Ahmed-ef. Huskanović ovom priliko je čestitao vrijednim džematlijama, džematskom odboru, muteveliji i imamu na velikom poslu koji su obavili.

Mevludska svečanost završena je zajedničkim druženjem u džamijskim prostorijama.

Po islamskom kalendaru 12. rebiul-evel je dan rođenja Božijeg poslanika Muhammeda a.s. Muslimani širom svijeta mjesec rebiul-evel obilježavaju mevludima i drugim prigodnim sadržajima. /S.P./


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti