back to top

Aktuelne vijesti

U februaru slijedi prodaje jednog dijela imovine Konjuha

Datum:

u februaru slijedi prodaje jednog dijela imovine konjuha

Jedna od dvije parcele  u vlasništvu fabrike namještaja Konjuh u centru Živinica trebala bi ići na prodaju 7.februara .

Ukoliko prodaja imovine ove firme u stečaju bude uspješna, bit će osiguran novac za uvezivanje staža nekadašnjih radnika.

Prilikom odlaska u stečaj imovina Konjuha procijenjena je na 52 miliona KM, ali danas ta cijena iznosi oko 38 miliona KM. Predsjednik Sindikata radnika Konjuh Mujo Gavranović navodi,  da se neće dozvoliti daljnje urušavanje cijene, naglasivši da bi spomenuti iznos bio dovoljan za namirivanje svih potraživanja.

Narednog mjeseca , tačnije 7.feburara slijedi prodaja jedne od dvije parcele zemljišta u Konjuhu na kojoj je planirana gradnja PS Živinice,  kao  i prodaja nekoliko puteva u ovoj fabrici .

Potencijalni kupci su Grad Živinice i MUP TK-a, dodaje Gavranović.

Druga parcela je, prema prostornom planu Živinica, predviđena za gradnju velikog tržnog centra i ona košta više od pet miliona, ali ona još uvijeka čeka svog kupca.

Kako nezvanično saznajemo, na ovoj poziciji  kompanija Lidl trebala je graditi svoj objekata, međutim rat u Ukrajini pomjerio je planove, kaže naš sagovornik.

Ukoliko prodaja imovine ove firme u stečaju bude uspješna, bit će osiguran novac za uvezivanje staža nekadašnjih radnika.

U proteklih šest godina, koliko je Konjuh u stečaju, 109 radnika je  otišlo u penziju,ove godine još njih 25 trebalo bi steći uslove, Gavranović dodaje da cjelokupnim procesom odlaska radnika u penziju i ostavrivanja prava nisu u potpunosti zadovoljni ali su zadovoljni uslovima rada 30 radnika koji još uvijek rade u ovoj fabrici.

Imovina Konjuha trenutno se prodaje u 13 lotova.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti