Aktuelne vijesti

U fokusu prva faza izgradnje Kampusa –

Datum:

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, danas se sastao sa rektoricom JU Univerzitet u Tuzli, dr.sci. Nerminom Hadžigrahić i prorektorom za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju, dr.sci Damirom Zenunovićem.

Rektorica Hadžigrahić je informisala predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona o provedenim aktivnostima realizacije projekta Kampus Univerziteta u Tuzli i sa aktivnostima oko početka radova izgradnje prve građevine u kojoj je planirano da budu smješteni Edukacijsko-rehabilitacijski, Ekonomski, Filozofski i Pravni fakultet.

Predsjednik Skupštine, Žarko Vujović, izrazio je zadovoljstvo pokazanom odlučnošću menadžmenta Univerziteta u Tuzli da krene u realizaciju prve faze izgradnje Kampusa, naročito uzimajući u obzir da su finansijska sredstva za tu namjenu obezbijeđena, te naglasio da je Skupštini i Vladi Tuzlanskog kantona prioritet stvaranje boljih uslova za razvoj obrazovanja na području Tuzlanskog kantona.

Zaključeno je da je zajednička zadaća vlasti Tuzlanskog kantona i JU Univerzitet u Tuzli da u narednom periodu učine sve što je moguće da ovu visokoškolsku obrazovnu instituciju učine boljom i modernijom, i to je, sa sigurnošću se može reći, najbolji zalog za budućnost.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti