Aktuelne vijesti

Javni poziv za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković danas je objavio Javni poziv...

Javni poziv za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković danas je objavio Javni poziv...

U Gračanici prijavljen slučaj zlostavljanja maloljetnika – .

Datum:

Tragom nezvaničnih informacija koje su se proširile medijima da se u Gračanici 18. novembra 2022.god dogodio slučaj seksualnog zlostavljanja maloljetnog lica od strane tri maloljetne osobe, kontaktirali smo nadležne službe. Iz Odsjeka za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova poslali su nam mail sa zvaničnim iskazom u kome stoji:

„Službenici Uprave policije MUP TK-a u saradnji sa Kantonalnom tužilaštvom Tuzlanskog kantona poduzimaju potrebne mjere i radnje u vezi događaja koji je prijavljen 18.11.2022.godine PU/PS Gračanica. Obzirom na osjetljivost istrage i zaštitu maloljetnih lica/djece – aktera navedenog događaja nismo u mogućnosti iznositi više informacija.“

Dalje smo u potrazi za informacijama kontaktirali Tužilaštvo TK, međutim službenik iz Odsjeka za odnose  s javnošću je službeno odsutan tako da nismo dobili tražene podatke.

Nezvanično je cijeli proces zlostavljanja sniman telefonom s ciljem objavljivanja na društvenu mrežu Tik-tok , što govori u prilog činjenici da su djeca sve podložnija i izloženija kako fizičkom tako i psihološkom zlostavljanju putem interneta.  Mi ćemo dalje nastaviti sa praćenjem ovog slučaja s ciljem alarmiranja javnosti ali i nadležnih da se konačno poduzmu adekvatne mjere na podizanju sigurnosti u zajednici.


radiogracanica.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti