back to top

Aktuelne vijesti

U nedjelju će biti održan 7. tuzlanski maraton; Izmjena saobraćaja u Gradu Tuzla

Datum:

U nedjelju, 29.10. 2023. doći će do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja u Tuzli, zbog održavanja 7. tuzlanskog maratona i to prema ruti trke.

START: Panonika most – desno u Ulicu Kulina Bana – Ulica 2. tuzlanske brigade – Ulica

Maršala Tita – Ulica 15. maj – Sarajevska ulica – Bulevar 2. korpusa Armije BiH – Ulica

Obala Zmaja od Bosne – Ulica Bosne Srebrene – Ulica Mitra Trifunovića Uče – Ulica

Husinskih rudara desno u – Ulicu Nikole Tesle pa Ulicu 18. hrvatske brigade – Rudarska

ulica – Ulica Muhameda Havaije Uskufija pa Ulica Ratima Deletisa.

Na 13. km se ide desno pored Energopetrolove pumpe u Franjevačku ulicu – Pozorišna ulica

– Ulica Kazan Mahala – Turalibegova ulica – Ulica Maršala Tita – Aleja Alije Izetbegovića lijevo u – Ulica Radeta Peleša.

Tu na 15. km okrepa nakon koje se skreće lijevo u Ulicu Maršala Tita – Ulica 2. tuzlanske brigade – na kraju Ulice Kulina Bana ulazi se u kružni tok i izlazi na drugom izlazu u Ulicu 6. bosanske brigade. Na kraju te ulice, a na početku 19. kilometra se skreće lijevo u Ulicu Meše Selimovića pa desno u Rudarsku ulica i nakon 50 m se ulazi na stadion Tušanj i trči u smjeru obrnutom od kazaljke na satu u prvoj traci. Po izlazu iz stadiona 20 m pravo do Rudarske ulice pa desno 250 m do polukružnog okreta koji vodi ravno prema Ulici Muhameda Havaije Uskufija i dalje ravno Ulicom Džafer Mahalom (20.kilometar) do kružnog toka gdje se ulazi u ulicu Kulina bana (ali lijeva traka!) do prvog skretanja lijevo (150m), u Ulicu Ludviga Kube pa nakon 200 m desno u Ulicu Džindić mahala i prema mostu Panonika gdje FINISH (na istom mjestu gdje i start START).

Napomena:

Od raskrsnice Brčanska Malta do kružnog toka kod Siporexa (Xella) saobraćaj će se odvijati dvosmjerno u jednoj kolovoznoj traci sa ograničenjem brzine 50km/h. Druga traka će biti zatvorena od 9 do 13 sati!

enovosti.ba

Najnovije vijesti