back to top

Aktuelne vijesti

U požaru u Podgajevima smrtno stradala jedna osoba

Datum:

u požaru u podgajevima smrtno stradala jedna osoba

Jedna osoba smrtno je stradala u požaru koji je jučer u poslijepodnevnim satima zahvatio porodičnu kuću u zaseoku Barnjača u mjesnoj zajednici Podgajevi.

Prije dolaska pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice na mjesto nesreće, komšije su uspjele izvući stariju žensku osobu iz stambenog objekta međutim ona nije davala znakove života.

Ljekari i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice po dolasku, konstatovali su smrt koja je nastala usljed gušenja.

Jutros ispred plamenom uništenog doma Fatime Jahić pored tuge i tišine rodbina, komšije i prijatelji. Prisutan je bio i Hemed Fočaković, jedan od dvojice komšija koji su pokušali spasiti Fatimu iz razbuktanog požara. Hemed kaže da i pored maksimalnih napora koje su komšije uložile da što prije nađu tijelo, spasa nije bilo. Vatra se u kratkom vremenskom periodu proširila na kompletan stambeni objekat.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice ističu da su poziv na intervenciju u zaseok Barnjača dobili u 13:37, iz Policijske stanice grada Živinice, također upoznati su da se u stambenom objektu nalazi i jedna osoba. Svi ljudski, materijalni,  tehnički i raspoloživi resursi koje je imala vatrogasna jedinica našeg grada u tom trenutku  bili su angažovani za gašenje požara na stambenom objektu u mjesnoj zajednici Podgajevi.

Prema nezvaničnim informacijama uzrok požara je otvoreni plamen iz peći na čvrsto gorivo koja se nalazila unutar stambenog objekta.

U svom stambenom objektu Fatima Jahić živjela je sama. Prema riječima komšija, Fatima je bila bolesna, a rodbina, komšije i prijatelji često su joj pomagali te joj obezbijeđivali hranu i ogrijev. U posljednjem periodu često je boravila u bolnici. Dženaza namaz Fatimi Jahić bit će klanjana sutra poslije podne namaza, a ukop će se izvršiti na mezarju u naselju Zukići.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti