Aktuelne vijesti

U pretresima pronađena droga, oružje i municija

Datum:

U pretresima na više lokacija na području Tuzlanskog kantona – u Tuzli, Živinicama i Lukavcu pronađena je opojna droga, vazdušna puška, dijelovi pištolja, mačeta i 32 komada municije kalibra 7,62 milmetara, saopšteno je danas iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

U pretresima je pronađeno 13 pvc pakovanja različite veličine opojne droge, četiri pvc pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 42 sjemenke kanabisa, metalna drobilica za opojnu drogu, bicikl, dijelovi za bicikl, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja.

Policija će nakon rada na dokumentovanju i kompletiranja predmeta podnijeti odgovarajući izvještaj Kantonalnom tužilaštvu protiv više lica.

Pretresi su izvršeni po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, u okviru redovnih poslova na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije.

bhrt.ba

enovosti.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti