Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Odobreno 11 miliona Eura za mjere energijske efikasnosti u 200 javnih objekata u TK – .

<!{min-width:100%!important;width:100%!important}]]> Mandatno pismo i Pismo namjere, čime je izražena spremnost...

U pretresima u Lukavcu i Tuzli kod mladića i djevojke pronađena droga – .

Datum:

Dana, 18.01.2023.godine u Lukavcu policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretres lica B.M., rođen 1995.godine, te stana i vozila koji isti koristi, kojom prilikom je pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedno pakovanje u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, biljna materija u rinfuzi koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva tzv. “jointa”, digitalna vaga, dvije pvc. vrećice u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje su poduzeli službenici navedenog Odsjeka. B.M. je lišen slobode i isti će, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.

 

Takođe, istog dana policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su na osnovu Naredbe Općinskog suda Tuzla, izvršili pretresanje stana u Tuzli koji koristi S.B., rođena 1996.godine, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 8 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 4 pvc. pakovanja sa tragovima bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 tzv. “joint”, 2 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje su poduzeli službenici navedenog Odjeljenja. Nakon kompletiranja predmeta, protiv S.B. će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti podnesen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, stoji u izvještaju MUP-a TK.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti