back to top

Aktuelne vijesti

U Srebreniku održan  15. Sajam pčelarstva i opreme

Datum:

U organizaciji Pčelarskog udruženja „Roj“ u Srebreniku je  održan  15. Sajam pčelarstva i opreme, na kojem je svoje proizvode izložilo oko 50 proizvođača iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Osim meda i pčelinjih proizvoda i opreme, građani Srebrenika po povoljnim cijenama mogli su kupiti ili degustirati i druge tradicionalne domaće proizvode. Sajam je svečano ovorio gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić

Ovaj sajam je jedan kvalitetan način da se sistemski afirmira pčelarstvo kao jedna veoma bitna djelatnost jer bez pčelara nema ni  pčela, a bez pčela nema ni oprašivanja koje je osnovni preduslov za uspjeh poljoprivredne proizvodnje i očuvanje ekosistema uopšte.

Sami pčelari prilično su zadovoljni organizacijom sajma., ali ne  i proteklom sezonom koja je za njih bila uglavnom nepovoljna.

U okviru sajma pčelarastva održano je i  stručno predavanje za pčelare koje je održao prof. dr. Midhat Jašić, organizovano je i ocjenjivanje kvaliteta meda od oko 70 proizvođača, uručene su i nagrade i zahvalnice, a cijeli program ovog sajma uljepšali su srebrenički učenici svojim kulturno-zabavnim programom.

www.radiosrebrenik.ba

Najnovije vijesti