Aktuelne vijesti

U Stuparima 19 porodica danas useljava u novoizgrađene stambene objekte –

Datum:

U okviru Regionalnog stambenog programa u Bosni i Hercegovini danas će u Stuparima biti uručeni ključevi za 19 porodica koje useljavaju u nove objekte, po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja.

Svečanost će biti održana u 11:00 sati ispred novoizgrađenog objekta u naselju Stupari. Uručenju ključeva prisustvovat će i Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, najavljeno je iz tog ministarstva.

Bosna i Hercegovina je za vodeću instituciju Državnog projekta stambenog zbrinjavanja imenovala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementacija podprojekata na području Federacije BiH povjerena je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Ukupna vrijednost podprojekata u općini Kladanj iznosila je oko 1.659.000 KM bez PDV-a, osiguranih donatorskim sredstvima iz Razvojne Banke Vijeća Evrope.

Inače, zahvaljujući Regionalnom stambenom programu, čija vrijednost u Bosni i Hercegovini iznosi 123 miliona KM, osigurano je stambeno zbrinjavanje za oko 2.800 porodica, sveukupno oko 10.000 najugroženijih izbjeglica, raseljenih lica i povratnika.

Projekat je zatvoren 30. juna ove godine, a u Bosni i Hercgovini izgrađeno je 1.900 porodičnih kuća i 890 stanova u višestambenim zgradama.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti