Aktuelne vijesti

U Tuzli nužno ubrzati izgradnju industrijskih zona –

Datum:

Grad Tuzla posljednjih godina nema izraženu politiku prema ubrzavanju izgradnje industrijskih zona. Povodom ovog problema se oglasio Muharem Kabil, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Tuzli. Kabil smatra da treba ubrzati izgradnju industrijskih zona kako bi se pokušao smanjiti odlazak mladih ljudi te otvorio veći broj radnih mjesta.

“Usprkos činjenici da je grad Tuzla administrativni centar te nekada i industrijska baza, druge opštine, poput Živinica i Gračanice, preuzele su primat u razvijanju industrije.

Neophodno je ubrzati birokratsko-tehničke procedure oko novih industrijskih zona, povećati budžetska izdvajanja te snažno krenuti u pravljenje novih mogućnosti za industrijske pogone.

Grad Tuzla mora raditi na izgradnji proizvodnje kao osnovne ćelije razvoja grada što će posljedično imati jači razvoj grada, dizanje standarda te brže punjenje gradskog budžeta, što sve u konačnici treba da doprinese kako ostanku većeg broja mladih u Tuzli, ali i njihovom dolasku u Tuzlu”, rekao je Kabil, saopšteno je iz Naše stranke Tuzla.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti