Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Odobreno 11 miliona Eura za mjere energijske efikasnosti u 200 javnih objekata u TK – .

<!{min-width:100%!important;width:100%!important}]]> Mandatno pismo i Pismo namjere, čime je izražena spremnost...

U Tuzli predstavljene mogućnosti dodjele grantova za projekte koje pokreće dijaspora |

Datum:

U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla održan je info-dan i prezentacija USAID projekta “Diaspora Invest” te su učesnicima predstavljanje pojedinosti novog Poziva za prijave za dodjelu grantova investicijskim projektima pokrenutim od članova/članica BiH dijaspore (mikro, mala i srednja preduzeća i start-up kompanije).

– Grantovi u iznosu do 70.000 KM su na raspolaganju preduzećima mlađim od tri godine, a koja su osnovana sa učešćem dijaspore. Riječ je o pozivu kojim se otvara implementacija fonda za dodjelu bespovratnih sredstava čija je ukupna vrijednost 2,8 miliona dolara. Fond za dodjelu bespovratnih sredstava USAID projekta ‘Diaspora Invest’ razmatrat će zahtjeve za investiranje kojim se želi osigurati razvoj finansijski održivih bh. preduzeća sa vezama sa bh. dijasporom, a koja imaju potencijal da prošire svoje poslovanje i otvore nova radna mjesta – rečeno je na organizovanom info-danu.

Uključenost dijaspore se realizira kroz postojanje dokazivog poslovnog partnerstva ili suvlasništva člana/članice bh. dijaspore.

– USAID će, na ovaj način, potpomoći mobilizaciju investicijskog kapitala dijaspore i ohrabriti ulaganja u lokalne zajednice širom zemlje”, poručeno je učesnicima današnje prezentacije. Bespovratna sredstva će biti dodijeljena za aktivnosti koje doprinose kreiranju novih radnih mjesta, povećanju direktnih investicija dijaspore, jačanju partnerstava malih i srednjih preduzeća u BiH s dijasporom, prenosu znanja iz dijaspore, istraživanju novih tržišta, poslovnom umrežavanju te korištenju ostalih finansijskih i nefinansijskih doprinosa ekonomskom razvoju BiH.Iz USAID-a su pozdravili dosadašnje investicije dijaspore na području Tuzlanskog kantona, koje su postale primjeri dobre prakse za druge dijelove zemlje.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti