Aktuelne vijesti

U Tuzli promovisana zbirka poezije mlade autorice Lane Kamberović –

Datum:

Zbirka poezije “Na krilima leptira” mlade autorice Lane Kamberović (17) iz Živinica promovisana je sinoć u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli.

Na jednoj od najposjećenijih promociji knjiga koja je u ovoj godini održana u BKC TK, pored mlade autorice, inače učenice Elektro-tehničke škole u Tuzli, učestvovali su promotorica Alma Imamović – književnica i moderatorica događaja Mirjana Tadić, prof. engleskog jezika i književnosti.

Mlada autorica je govorila o motivima da se počne baviti pisanjem i svojom opčinešću pisanom riječju i poezijom, a prisutne je iznenadila zrelošću koja u današnje vrijeme nije karakteristika njene generacije.

Muzički gost je tuzlanski muzičar Denis Hadžić.

Mlada autorica je rođena 2006. godine u Tuzli. Osnovu školu je završila u Šerićima (Živinice), a trenutno pohađa srednju Elektrotehničku školu u Tuzli.

Objavljivala je pjesme u časopisima i na književnim konkursima sa međunarodnim učešćem, a bila je aktivna članica Pozorišta mladih Tuzla i Dramskog studija Živinice.

Zbirka ljubavne poezije “Na krilima leptira” je njen književni prvjenac. Recezenti knjige su Ilda Grabovica Arnautović, Alma Imamović i Amra Mujazinović. Knjiga je izašla 2023. godine u izdanju Planjaxa.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti