back to top

Aktuelne vijesti

U Tuzli pronađen ukradeni kamper turistima kod vodopada Kravica

Datum:

Kamper koji su ukraden belgijski državljani kod vodopada Kravica u Ljubuškom pronađen je u tuzlanskom naselju Simin Han.

Walter Van den Heuvel i Roos De Maeyer su uživali u putovanju Evropom dok nisu doživjeli neugodno iskustvo posjećujući vodopad Kravice u našoj zemlji.

Kamper su ostavili na parkingu te su otišli u obilazak vodopada. Kada su se vratili dva sata kasnije, kampera više nije bilo uprkos tome što je bio ostavljen na sigurnom parkingu.

Pregledavajući snimke sigurnosnih kamera, uočili su lopove koji su ga ukrali deset minuta nakon što su napustili parking. Na video zapisu su vidjeli dvije žene i muškarca, ali ih nisu mogli dalje identificirati.

U vozilu su ostavili opremu za plivanje, mobilne telefone, novčanike.

“Sada sjedimo u plivačkoj opremi i nemamo ništa više”, rekao je Ross nakon krađe. Napomenuo je da je kamper bio potpuno nov i da su ga platili oko 80.000 eura.

“Vozilo je osigurano, ali njegov sadržaj nije. Šteta što nam se to dogodilo”, dodao je on.

Međutim, srećom, kamper je pronađen.

Raspisana centralna potjernica

Prema informacijama tuzlanske policije, jučer u 14:30 sati se dežurnoj službi policijske stanice Istok obratio policijski službenik te je rekao da je na lokaciji u naselju Simin Han pronađen kamper stranih registarskih oznaka.

Navodno se radilo o ukradenom vozilu.

Policajci su pronašli kamper VW Crafter u ulici Zlatnih ljiljana broj 13, vozilo je bilo u vlasništvu državljanina Belgije te je otuđeno 25. maja.

Zbog toga je bila raspisana centralna potjernica.

klix.ba

Izvor: ( enovosti.ba / Monkstk.ba )

Najnovije vijesti