back to top

Aktuelne vijesti

U Živinicama u toku potpisivanje Peticije za borački dodatak

Datum:

u živinicama u toku potpisivanje peticije za borački dodatak

u živinicama u toku potpisivanje peticije za borački dodatak u živinicama u toku potpisivanje peticije za borački dodatak u živinicama u toku potpisivanje peticije za borački dodatak

Upravni odbor Jedinstvene organizacije Unija veterana Bosne i Hercegovine u februaru je donio je Odluku o pokretanju Peticije za izmjene Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica.

Peticija se odnosi na zahtjev vladajućim strukturama da poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se iz budžeta osigurala sredstva za borački dodatak za sve pripadnike Oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine, bez obzira na imovinski status.

Od tada teče aktivnost potpisivanja peticije, a nosilac ovog posla u gradu Živinice je Jedinstvena organizacija boraca – Unija veterana grada Živinice.

Enes Gurda, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca – Unija veterana grada Živinice ističe da aktivnost potpisivanja Peticije za borački dodatak na nivou grada Živinice ide po prije utvrđenom planu.

Gurda tvrdi da su neutemeljena neka razmišljanja pojedinih boraca da će se možda sticanjem prava na borački dodatak izgubiti neko već ranije stečeno pravo.

Predsjednik Jedinstvene boračke organizacije – Unija veterana grada Živinice apelira na sve borce da je u njihovom interesu da potpišu peticiju, a to mogu učiniti na više lokacija u gradu Živinice, između ostalih i u sjedištu JOB -a – Unija veterana grada Živinice koje se nalazi između Biroa za zapošljavanje i Doma zdravlja, odnosno iza Narodne apoteke.

“Nadam se da će imati razumijevanja oni koji donose zakone.” – zaključio je Enes Gurda, predsjednik Jedinstvene organizacije Unija veterana grada Živinice.

Jasminko Razić

Prethodni članakIzvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.03.2024. godine

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti