back to top

Aktuelne vijesti

U Živinicama započela realizacija infrastrukturnih projekata iz 2023.godine

Datum:

u živinicama započela realizacija infrastrukturnih projekata iz 2023.godine

U Živinicama ovih dana vrši se realizacija nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata, od asfaltiranje puteva do rekonstrukcije vodovodne mreže.

Naime, danas su započeli radovi na asfaltiranju dionice prema Krivači kao i postavljanje vodovodnih cijevi u ulici 25.novembar.

Radi se o projektima koji su iz 2023.godine.

Zbog  održavanja prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica realizacija budžeta po pitanju infrastrukturnih projekata u maloj je fazi kašnjenja, ističe pomoćnik gradonačelnika Enes Glavinić i naglašava da se nakon potpisanih ugovora od strane gradonačelnika Živinica i izvođača radova danas krenulo u nastavak realizacije asfaltiranja puta prema Krivači koji se radi u fazama.

Pored ove dionice, potpisan je i ugovor za  rekonstrukcije i asfaltiranja dionica puta prema Višći Gornjoj, Podgajevima i Toplicama.

Radi se o investiciji vrijednoj 350 hiljada KM , dodajući i 300 hiljada KM za asfaltiranje dionice puta prema Krivači.

Glavinić ističe , da su u pripremi predračuni  i premjeri i ostalih projekata iz tekuće godine.

Sve je spremno i za potpisivanje ugovora o projektnoj dokumentaciji i za rekonstrukciju puta prema Živinicama Gornjim, što bi se trebalo desiti naredne sedmice.

Rekonstrukcija  vodovodne mreže projekat je koji je također aktuelan ovih dana u gradu i to   u Ul. 25novembra i Ul.Oslobođenja.

Iako projekti kasne sa realizacijom , jedno je sigurno , da ih je mnogo, i da se  predano radi, kako bi se iskoristili vremenski uslovi i završilo sve što je planirano budžetom u ovoj godini, a sve sa ciljem stvaranja ljepšeg i ugodnijeg boravka građanima u ovoj lokalnoj zajednici.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti