back to top

Aktuelne vijesti

U živiničkom Domu zdravlja svečano pušten u rad novi CT aparat

Datum:

u živiničkom domu zdravlja svečano pušten u rad novi ct aparat

U Domu zdravlja Živinice danas je pušten u rad novi CT aparat, koji je finansiralo Federalno ministarstvo zdravstva u vrijednosti od 650 hiljada KM.

Puštanje u rad CT aparata u Domu zdravlja Živinice  je od velike koristi , jer više neće biti višemjesečnog čekanja pri snimanju CT dijagnostike u UKC-a Tuzla, kazao je tokom svečanog puštanja u rad direktor Doma zdravlja Živinice prim.dr.Hidajet Rahimić.

Svečanom puštanju ovog aparata u Domu zdravlja Živinice prisustvovala je i ministrica zdravstva u Vladi TK –a Duška Bećirević.

Svoj doprinos kupovini CT aparat dao je i grad Živinice.

Sa ulaganjem u JZU Dom zdravlja grad će nastaviti i u narednom periodu. Ovakva i slična ulaganja su itekako uvertira za izgradnju Opće bolnice u Živinicama, dodao je  , između ostaloga , ovom prilikom v.d.gradonačelnika Began Muhić.

u živiničkom domu zdravlja svečano pušten u rad novi ct aparat

Prema riječima šefa Službe za radiološku i UZV dijagnostik dr. Zaima Mušanovića, za sada će se na ovom paratu raditi dijagnostika CT glave, mozga i kičme, koja će u narednom periodu itekako biti značajna za sve pacijente ali i medicinske radnike.

Direktor  Rahimća je istakao da će  ovu novu instaliranu medicinsku uslugu u Živinicama za početak plaćat  pacijenti,  a isto tako postoji mogućnost da će isti biti oslobođeni plaćanja ukoliko se bude sklopio ugovor sa Zavodom za zdravstveno osiguranje Tk-a.

Podsjećamo, ovaj je Dom zdravlja prije dvije godine nabavio CT aparat i dobio potrebne saglasnosti Državne agencije za jonizujuće zračenje.

Dok je  Komisija za zdravstvo Tk riješila je problem izdavanja trajne dozvole  odobrenja Domu zdravlja Živinice za obavljanje CT dijagnostike.

Dijana Svrakić

 

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti