Aktuelne vijesti

Učenice OŠ “Sjenjak” i predstavnice Udruženja “Sreća četvrtog lista” na prijemu kod gradonačelnika Tuzle

Datum:

U Gradskoj upravi Tuzle, danas su se učenice Osnovne škole “Sjenjak” i predstavnice Udruženja za kulturu “Sreća četvrtog lista” sastale sa gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem.

Učenice su tokom srdačnog susreta imale priliku podijeliti svoja iskustva i dojmove s gradonačelnikom Lugavićem o tome kako su doživjele čari svog grada i njegove znamenitosti, dok su aktivno učestvovale u projektu “Budi turista u svom gradu.” Susret je bio posvećen promociji kulturne baštine grada Tuzle i jačanju saradnje između lokalne samouprave i civilnog sektora.

Tokom sastanka s gradonačelnikom Lugavićem, učenice su, na inicijativu gradonačelnika dale i svoje prijedloge za uređenje grada, što je doprinijelo kvalitetnoj razmjeni ideja. Također, predstavnice Udruženja su prezentovale svoje dosadašnje aktivnosti i izrazile zahvalnost na podršci grada Tuzle. Gradonačelnik Lugavić impresioniran radom i kreativnošću učenica i Udruženja, istakao je važnost ovakvih inicijativa za promociju lokalnih vrijednosti i kulturnog nasljeđa. Izrazio je veliku želju za daljom saradnjom i inicirao nekoliko prijedloga o načinima na koje se ta saradnja može ostvariti, omogućujući učenicama da pokažu svoju kreativnost vršnjacima, odnosno svim sugrađanima Tuzle.

Gradonačelnik Lugavić je kazao: “Sve aktivnosti koje su mi prezentirane doprinose razvoju našeg grada i zajednice, te potiču građane da bolje upoznaju svoj grad i cijene njegovu bogatu historiju. Grad Tuzla posvećen je očuvanju kulturnog identiteta i promociji lokalnih vrijednosti, a naročito sam sretan što su u ovakve projekte uključeni naši mladi sugrađani, jer nema ništa bolje od rada sa djecom.”

U sklopu manifestacije “Ljeto u Tuzli,” Udruženje za kulturu “Sreća četvrtog lista” organizovalo je niz kreativnih radionica pod nazivom “Budi turista u svom gradu.” Na ovim radionicama, učenice Osnovne škole “Sjenjak” učestvovale su sa ostalim zainteresovanim građanima kako bi istražili ljepote Tuzle, njene zanimljive priče i legende. Cilj ovih aktivnosti bio je promovisati bogatu kulturnu baštinu grada, poticati rodoljublje i umjetnost, te razvijati socijalne i emocionalne vještine učesnika. Predstavnice Udruženja  najavile su i buduće projekte usmjerene prema promociji kulture i umjetnosti u zajednici, te su kazale da se vode motom: “Svoje snove možemo živjeti u svom gradu Tuzli.”

Na kraju susreta, jedna od prisutnih učenica, Emina Huremović, izrecitovala je svoju napisanu pjesmu, posvećenu voljenom gradu.

goslim - smršaj zdravo

enovosti.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti