Aktuelne vijesti

Učenice OŠ Solina iz Tuzle među najboljim na takmičenju video materijala iz fizike –

Datum:

“DJEVOJKE OBJAŠNJAVAJU FIZIKU“ je projekat koji ima za cilj edukaciju i promociju djevojaka kao uzora u svojim školama i zajednicama kada je oblast fizike, a generalno i STEM oblasti, u pitanju.

Imajući taj cilj u vidu, u sklopu projekta je organizirano takmičenje za trideset najboljih video sadržaja koji objašnjavaju procese, pojave, lekcije ili eksperimente iz oblasti fizike, ali na jednostavan način, pod geslom : “Objasni kako bi voljela da se tebi objasni”.

Od preko 140 pristiglih video priloga, odabrano je 30 najboljih i medju njima su i videi učenica iz Tuzle, iz Osnovne škole Solina. Autorice najboljih videa su Šejla Salihbegović, Dinela Mujanović, Ema Tučić, Merjem Hodžič, Aldina Artifović, Majra Hasić i Delila Smajlović.

Njihovi, a i drugi nagradjeni video materijali su dostupni na najpoznatijoj platformi za učenje STEM.BA na sljedećem LINKU.

Pozivamo Vas da pregledate i koristite video priloge mladih učenica u procesu učenja i time učestvujete u promociji učešća mladih djevojaka u STEM oblasti (STEM je skraćenica koja obuhvata oblasti prirodnih nauka, tehnologije, inžinjerstva i matematike).

Projekat Djevojke objašnjavaju fiziku implementira Centar za održivi razvoj iz Brčkog, a podržala ga je Ambasada SAD-a u Sarajevu.

 


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti