Aktuelne vijesti

Udruženje interventnih kardiologa organizuje 1. Stručni skup „TICA 2023“ –

Datum:

U subotu, dana 07.10.2023 godine u Hotelu Mellain Tuzla Udruženje interventnih kardiologa organizuje 1. Stručni skup „TICA 2023“ (Tuzlanska Interventna Kardiološka Asocijacija), na kojem će učešće uzeti predstavnici svih centara koji se bave interventnom kardiologijom iz Bosne i Hercegovine.

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrtnosti u Bosni i Hercegovini a koronarna bolest je najodgovornija za ovako visoku stopu mortaliteta. Namjera ovog skupa je razmjena iskustava i usaglašavanje zajedničkih stavova u dijagnostici i tretmanu koronarne bolesti, a sve u cilju pružanja kvalitetnije zdravstvene usluge našim pacijentima.

– U prvoj godini održavanja Skupa želimo okupiti sve stručnjake interventne kardiologije sa područja Bosne i Hercegovine kako bi se na jednom mjestu razmijenila i  iskustva i mišljenja, obradile aktuelne teme i na kraju kroz druženje proširila poznanstva među kolegama i centrima – istakli su organizatori.

Otvaranje i početak Stručnog skupa počinje u 9.45 u Velikoj Sali Hotela Mellain Tuzla obraćanjem Predsjednika Udruženja interventnih kardiologa Prof. dr Elmira Jahića.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti