back to top

Aktuelne vijesti

Udruženje pčelara “Vrijesak” Živinice organiziralo edukativno druženje

Datum:

udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje

Udruženje pčelara “Vrijesak” Živinice organizovalo je u prošlu subotu edukativno druženje za svoje članove u prostorijama Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Prema riječima predsjednika Hajrudina Živčića, sve do proljeća praksa je da se pčelari edukuju, a to je prilika i za druženje pčelara i razmjenu stečenih iskustava u pčelarenju.

Pošto smo svjedoci ekstremnih klimatskih promjena, više ne vrijede kruta pravila šta i kada raditi na pčelinjaku.

Pored klimatskih promjena često se pčelari susreću  u literaturi sa oprečnim informacijama za područje u kojem pčelare.

Kako bi bili dobro educirani, u Udruženju pčelara “Vrijesak” Živinice , nastoje obezbijediti vrsne stručnjake iz oblasti pčelarastva kako bi pčelari pravili što manje grešaka na svojim košnicama.

Tako su se i  predhodnog vikenda okupili u Bosanskom kulturnom centru da bi usvojili nova znanja i informacije korisne za naredni period.

Pčelar svojim pravilnim radom potpomaže stvaranje jakog i zdravog pčelinjeg društva koje će biti spremno da iskoristi glavnu pašu, poručeno je sa subotnjeg predavanja.

udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje udruženje pčelara “vrijesak” živinice organiziralo edukativno druženje

Jasminko Razić

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
free online course
download coolpad firmware
Download WordPress Themes
free download udemy paid course

rtvzivinice.tv

Najnovije vijesti