back to top

Aktuelne vijesti

Uhapšen 36-godišnjak zbog ubistva u Lukavcu

Datum:

Službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona iz Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet i Odjeljena kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac, uhapsili su Đ.S. (36) iz Lukavca zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva.

Nemili događaj odigrao se u naselju Kuljen kod Lukavca 24. avgusta 2023. godine kada je oko 21 sat Đ.S. nanio povrede osobi inicijala D.S. (43) usljed kojih je preminuo.

Đ.S. i D.S. su u porodičnoj vezi, a tragičnom događaju prethodila je svađa. Službenici policije postupali su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva TK, a Đ.S. će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Takođe je u vezi sa navedenom događajem oduzeta sloboda još četvorici lica: E.S (1987), Š.S. (1966), S.S. (1990) i E.S. (1973), zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela iz člana 174 stav 1 KZ F BiH – učestvovanje u tuči, a oni su takođe nakon kriminalističke obrade uz izvještaj predati na dalje postupanje postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

enovosti.ba

Najnovije vijesti