Aktuelne vijesti

Uspješno završen projekat razvoja vještina za kibernetičku budućnost –

Datum:

Udruženje mladih žena “GirlTHing” je uspješno završilo projekat “CyberSafe: Razvoj vještina i znanja za sigurnu kibernetičku budućnost”, koji je obuhvatio četiri ključne radionice posvećene kibernetičkoj sigurnosti.

Mladi polaznici su kroz ovaj projekt stekli duboko razumijevanje ključnih aspekata sigurnosti na Internetu, što smatramo da je vrlo važno u današnjem vremenu. Tokom radionica, polaznici su naučili o temeljima kibernetičke sigurnosti, analizi email saobraćaja, forenzici događaja na Windows operativnim sistemima i tehnikama zaštite od ransomware-a.

Ovim putem izražavamo zahvalnost svim polaznicima na njihovom trudu i angažmanu, kao i našem predavaču, gospodinu Emiru Pešteliću, na njegovom stručnom doprinosu. Također, posebnu zahvalu upućujemo kompaniji HTEC Group na podršci pruženoj u vidu prostora za održavanje radionica.

Nadalje, izražavamo iskrenu zahvalnost gradu Tuzla na podršci koja je omogućila realizaciju ovog projekta, saopćeno je.

Projekat “CyberSafe” predstavlja početak naše posvećenosti edukaciji i podizanju svijesti o kibernetičkoj sigurnosti. Nastavljamo raditi na stvaranju sigurnijeg digitalnog okruženja i s nestrpljenjem iščekujemo buduće projekte.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti