Aktuelne vijesti

Usvojen Nacrt budžeta Tuzle za narednu godinu, izdvaja se i novac za Centar “Koraci nade” –

Datum:

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, između ostalog su usvojene izmjene i dopune budžeta Grada Tuzle za 2023. godinu, kao i Nacrt Budžeta za narednu godinu. Najviše pažnje na sjednici Gradskog vijeća Tuzle bilo je usmjereno na Nacrt Budžeta Grada Tuzle za 2024. godinu, koji je predviđen u iznosu za oko 63,4 miliona KM, koji je nešto manji u odnosu na ovogodišnji.

Prema riječima gradonačelnika Grada Tuzla Zijada Lugavića, Budžet se može okarakterisati kao razvojni, socijalni i ekonomski, dok će nastojati u prijedlogu budžeta još više podržati mlade i osobe treće životne dobi.

Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” dobit će budžetsku liniju u iznosu od 24 hiljade KM.

“Nastojali smo da sve one socijalne kategorije, boračka udruženja, ostanu na nivou koliki su imali u ovoj 2023. godini, jer smatramo da moramo biti društveno odgovorni. Isto tako, ekonomski razvoj je ostao na istom nivou, jer su nam ekonomski parametri i start up-ovi, nova preduzeća i radna snaga uvijek u prioritetu kako bismo zajednički gradili još bolji, još kvalitetniji ambijent za rad, za život i bistvovanje svih koji su na području našeg grada. U ovaj budžet smo direktno predložili i uvrštavanje Organizacije ‘Koraci nade’ koja je ostala bez svog glavnog finansijera, jer smatramo da oni rade izvanredan posao prema našim sugrađankama i sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe, odnosno koji imaju poteškoća u razvoju”, istakao je gradonačelnik Zijad Lugavić.

Kako je kazala Suada Isaković, pomoćnica gradonačelnika za Službu za budžet i finansije, manje sredstava prema Nacrtu budžeta za 2024. godinu će se odraziti na finansiranje komunalne infrastrukture.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti