Aktuelne vijesti

Muzej Geološka postavka Pannonica u Tuzli

Muzej Geološka postavka Pannonica predstavlja značajan segment za razvoj...

Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća | RTV7

Datum:

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je na jučerašnjoj sjednici Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za gradonačelnika gradova: Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika općina Bratunac i Vogošća, održanih u nedjelju 5. februara 2023. godine.  

Nakon utvrđivanja i objavljivanja rezultata prijevremenih izbora, Centralnoj izbornoj komisiji BiH može se podnijeti zahtjev za ponovno brojanje glasačkih listića u roku od tri dana, kao i prigovor na tačnost objavljenih rezultata u roku od 24 sata, od dana utvrđivanja i objavljivanja rezultata prijevremenih izbora.

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora stupa na snagu danom donošenja. Odluka je objavljena  13.02.2023. godine u 17:00 sati na internet stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je danom objavljivanja dostavljena svim učesnicima izbornog procesa. Protiv ove Odluke se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objavljivanja iste.


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti