Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Veća ulaganja u misiju CROPS-a 

Datum:

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u srijedu, 15. februara 2023. godine, Irfana Halilagića, premijera Tuzlanskog kantona.

Tokom ovog susreta potpisan je aneks Ugovora o suosnivačkim pravima, obavezama i odgovornostima suosnivača Javne ustanove Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS).

Kao suosnivač, Vlada Tuzlanskog kantona će u tekućoj godini povećati izdvajanje za CROPS, kojima se finansira dio troškova i kapitalnih izdataka u vezi obavljanja osnovne djelatnosti CROPS-a, rehabilitacije i resocijalizacije ovisnika o psihoaktivnim supstancama.

Muftije Fazlović se u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zahvalio premijeru Halilagiću, Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona na značajnoj podršci radu ove ustanove čija misija je proizašla zbog ljudske nevolje i potrebe. Istakao je dobar rad i rezultate CROPS-a te njegov značaj za štićenike, njihove porodice i cjelokupno društvo.

Premijer Halilagić je izrazio nadu da će u našem društvu biti manje potrebe za ustanovama kakav je CROPS. Naglasio je obavezu društva da pomogne ljudima koji imaju problema sa ovisnošću te da na tom polju rada CROPS ima značajnu ulogu.

Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama je 24. augusta 2004. godine osnovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovni a suosnivač je Vlada Tuzlanskog kantona, koja je prepoznala uspješan rad Centara i proglasila ga Javnom ustanovom u decembru 2012. godine.

Prijemu su prisustvovali direktor CROPS-a Mevludin Joldić i predsjednik Upravnog odbora ove ustanove Samir Buljubašić.

veća ulaganja u misiju crops-a 

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti