Aktuelne vijesti

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

Odobreno 11 miliona Eura za mjere energijske efikasnosti u 200 javnih objekata u TK – .

<!{min-width:100%!important;width:100%!important}]]> Mandatno pismo i Pismo namjere, čime je izražena spremnost...

VIDEO / GO SDP Tuzla predstavio dr.sc. Zijada Lugavića, kandidata za gradonačelnika Tuzle – .

Datum:

Gradski odbor SDP BiH Tuzla, danas je predstavio svog kandidata za gradonačelnika Grada Tuzla, dr.sc. Zijada Lugavića i njegovog programa rada do kraja 2024. godine.

Slađan Ilić, Predsjednik Gradske organizacije SDP BiH Tuzla, kroz Lugavićevu biografiju je predstavio njegovo obrazovanje i profesionalni angažman fokusirajući se na činjenicu da je SDP-ov kandidat za gradonačelnika osoba koja ima značajne rezultate radeći i u javnom i u realnom sektoru.

Mensur Alić, Predsjednik Tuzlanske alternative, i vijećnik u GV Tuzla, na današnjoj press konferenicji na kojoj je predstavljen SDP-ov kandidat za gradonačelnika Grada Tuzla je istakao javnu podršku njegove političke partije, koja je prvi put javno stala iza nekog od kandidata za gradonačelnika Tuzle.

video / go sdp tuzla predstavio dr.sc. zijada lugavića, kandidata za gradonačelnika tuzle – .

– Na Predsjedništvu stranke smo donijelu odluku da to bude zvanični kandidat i Tuzlanske alternative. Nismo ni jednog trenutka razmišljali da damo podršku nekom drugom. Za Zijada Lugavića znam da je prošao jedan trnoviti put do ovoga danas, zato jer je radio i u realnom sektoru a što je vrlo bitno za nekoga ko se kandiduje da obnaša jednu ovakvu funkciju – istako je Alić.

Jasmin Imamović, do nedavno gradonačelnik Grada Tuzla, govori o kandidatu Zijadu Lugaviću ističući njegovo znanje i iskustvo kada je u pitanju ono što se traži od budućeg gradonačelnika, uz napomenu da je važno da iz njega stoji jaka partija kao što je SDP, a čiju će podršku imati i sa državnog i federalnog nivoa, u kojima bi SDP trebao biti u vlasti.

video / go sdp tuzla predstavio dr.sc. zijada lugavića, kandidata za gradonačelnika tuzle – .

-Dovoljno je pogledati njegovu i  biografije drugih kandidata i čista srca odlučiti se glasati za najboljeg, za dr. Zijada Lugavića. Njega krasi poštenje, entuzijazam, znanje i iskustvo, posebno iskustvo rada u službama Grada Tuzla. On zna šta su službe za upravu i šta je posao gradonačelnika i on jedini ima takvo isukustvo u konkurenciji drugih kandidata. Kao v.d. gradonačelnik u ova dva mjeseca je dokazao da zna, želi i voli raditi taj posao – istakao je Jasmin Imamović, posebno apostrofirajući to da  Zijad Lugavić, za razliku od protiv kandidata ima podršku u Gradskom vijeću, što je izuzetno važno za efikasnije funkcionisanje Grada.

Dr.sc. Zijad Lugavić predsatvio je svoj programa rada do kraja 2024. godine.

video / go sdp tuzla predstavio dr.sc. zijada lugavića, kandidata za gradonačelnika tuzle – .

– Analizirajući svu problematiku na području grada Tuzle i strateška dokumenta, odlučili smo da je program i fokus mog rada trebaju biti usmjereni na tri najznačajnije cjeline koje se vežu za društvo, okoliš i ekonomski razvoj. Tako smo u prvi plan stavili ekonomski održiv razvoj,  što bolji kvalitet za građanke i građane Tuzle i što veću uključenost građana – istakao je  Lugavić.

Opširnije izlaganje današnjih učesnika press konferencije pogledajte u video zapisu:

 

Podsjećamo, Gradski odbor SDP BiH Tuzla je na sjednici održanoj 14. decembra jednoglasno usvojio  Odluku o utvrđivanju kandidata dr.sc. Zijada Lugavića za Gradonačelnika Grada Tuzle na prijevremenim izborima koji će se održati 05. februara 2023. godine.

Biografija dr.sc. Zijada Lugavića

Dr.sc. Zijad Lugavić, kandidat Gradske organizacije SDP BiH Tuzla za Gradonačelnika Grada Tuzle, rođen je u Tuzli 15.10.1973. godine, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli 2000-te godine. Nakon završenih postdiplomskih studija, magistrirao je 2014. godine, a zvanje doktora društevnih nauka iz područja ekonomije (Ekonomija i biznis-Digitalna ekonomija), stekao na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Tuzli 2020-te godine.

Zijad Lugavić je bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine od aprila 1993-decembra 1995. godine.

Svoju bogatu profesionalnu karijeru započeo je 1996. godine radeći kao prevodilac u međunarodnim organizacijama ( BDM/TRW), gdje se zadržao do 2003. godine. Potom 2003. godine, kao stručni saradnik za poduzetništvo prvi puta zasniva radni odnos u organima uprave (tadašnjoj Općini Tuzla), gdje ostaje sve do 2004. godine, kada prelazi u realni sektor. Od 2004-2006. godine, u Mercator BiH d.o.o. Sarajevo obnaša dužnost direktora Mercator Centra Tuzla, a od 2006-2008. godine obavlja i funkciju Direktora maloprodaje, veleprodaje i logistike Mercatora BH u centrali navedene kompanije u Sarajevu.

Nakon toga, 2008. godine Zijad Lugavić bio je imenovan na poziciju direktora Javne ustanove Gradski stadion „Tušanj“ Tuzla, gdje ostaje do 2012. godine, kada se opet vraća u organe uprave tadašnje Općine Tuzla. Od 2012. do 2018. godine radi kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za inspekcijske poslove, a od 2018. do 2021. godine kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, a kasnije i kao pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu. Trenutno obavlja dužnost v.d. gradonačelnika Tuzle.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti