Aktuelne vijesti

7 razloga zašto posjetiti Gradačac

Zašto posjetiti Gradačac je grad sa bogatom historijom, skrivenim...

Uvezivanje radnog staža kao uslov za penzionisanje radnika – .

Vlada TK je danas prihvatila Informaciju za uvezivanje radnog...

VIDEO / MIZ Tuzla donirao knjige za biblioteke tri tuzlanske škole – TuzlaInfo.ba

Datum:

Školske biblioteke osnovnih škola „Pasci” i „Novi Grad” te tuzlanske Gimanzije “Ismet Mujezinović” od danas su bogatije za nove lektirne naslove koje im je danas darovao Medžlis Islamske zajednice Tuzla. U pomenute tri tuzlanske škole upriličeni su prigodni programi u znak zahvalnosti za darovane knjige i gest koji im je ukazan od strane Medžlisa Tuzla.

Glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović je zajedno sa saradnicima posjetio škole, susreo se sa čelnim ljudima, nastavnicima i učenicima ove tri škole. Hafiz Huskanović se zahvalio na svečanim programima koje su učenici pripremili i izveli ovim povodom, te im je zaželio da knjige koje su im poklonjene budu korisne i da im prošire i unaprijede znanje.

Direktorica Gimnazije “Ismet Mujezinović” Amela Zaimović tokom programa u ovoj školi kazala je da je izuzetno sretna što je vrijedna donacija uručena upravo ovoj školi.

– Jedan citat kaže “Moj najbolji prijatelj je onaj koji mi daruje knjigu koju nisam pročitao”. Zahvaljujem se svima iz Medžlisa Islamske zajednice Tuzla koji su prepoznali značaj darivanja knjiga i koji su nas puno obradovali ovom donacijom. Osim lektirnih naslova koji su najvažniji, ovdje su i neki naslovi odnosno novija izdanja koja nismo imali u našoj biblioteci, istakla je ovom prilikom direktorica Zaimović koja je u znak zahvalnosti hafizu Huskanoviću uručila zahvalnicu u ime škole.

 

Projekat darivanja knjiga tuzlanskim osnovnim i srednjim škola započeo je prije dvije godine. U okviru redovnih aktivnosti Medžlisa Tuzla planirano je da se svake godine obogate bibliotečki fondovi u dvije osnovne i jednoj srednjoj školi, a sve s ciljem da se učenicima knjige učine što dostupnijim i da se čitalačke navike njeguju i unaprjeđuju. Projekat će obuhvatiti i druge osnovne i srednje škole, a isti se realizuje uz podršku Aktiva vjeroučitelja Medžlisa Tuzla. Lektirni naslovi koje se doniraju školama se biraju u saradnji sa školama i uposlenicima, te se daruju oni naslovi koji su deficitarni u bibliotekama, a koji su predviđeni nastavnim planom i programom.

Današnja aktivnost organizirana je povodom 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga i 15. februara, kada se obilježava Dan Medžlisa Islamske zajednice Tuzla./S.P./


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti