back to top

Aktuelne vijesti

(VIDEO) Nedim Hodžić među prvima je ranjen na “Brčanskoj Malti” – Poručuje “borimo se za mir i suživot” |

Datum:

Prije 31 godinu, 15. maja 1992. godine paravojska tzv. Srpske Republike koja je osnovana u Banja Luci, 12. maja 1992. godine i stavljena pod komandu ratnog zločinca Ratka Mladića, sa pripadnicima strane vojne sile – Vojske Jugoslavije nastale nakon što je ukinuta JNA, napali su Tuzlu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine – Stanice javne bezbjednosti Tuzla su, vršeći svoju Ustavom i Zakonom propisanu obavezu, postupajući u nužnoj odbrani, odbili napad na sebe, građane i Tuzlu i na taj način odbranili ovaj grad i time sudbonosno doprinijeli odbrani BiH.

Nedim Hodžić 15. maja 1992. godine bio je u funkciji pomoćnika komandira u SJB Tuzla na Brčanskoj Malti. Priča nam da je njegov zadatak je bio da prenese naredbu svima da niko iz Tuzle ne smije prvi da otvori vatru dok traje povlačenje iz kasarne Husinska Buna. Među prvima je ranjen tog dana na raskrsnici Brčanka Malta. Prisjećajući se svega, kaže nam da mu je žao svih nastradalih. A ono što želi da poruči 31. godinu poslije, jeste da svi trebamo da se borimo za mir, ljubav, toleranciju i suživot.

()


rtv7.ba

Najnovije vijesti