back to top

Aktuelne vijesti

(VIDEO) Predstava “Tri prikazivanja Boga” dio je selekcije festivala bh. drame u Zenici

Datum:

Premijernim izvođenjem predstave “Tri prikazivanja Boga”, tuzlansko narodno pozorište Tuzla obilježilo je 75 godina postojanja i rada.

Predstava koja je autorsko i rediteljsko djelo Aleša Kurta, publici će u tri čina donijeti priče o nekim od najstrašnijih dijelova povijesti XX. stoljeća.

Ova predstava dio je selekcije XXIII festivala bh. drame koji će biti održan u Zenici od 23. do 31. maja.

Prema riječima selektora, u Takmičarski program XXIII festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2024. je ušlo šest predstava “Mali ratovi i kabine Zare” prema tekstu Vide Davidović, u režiji Ivice Buljana i u korpodukciji Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka i Sterijinog pozorja Novi Sad, “Režim iscjeljenja” prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Bojana Đorđeva, i u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, “Jedan je Muhamed Ali” prema tekstu Almira Imširevića u režiji Dine Mustafića i u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, “Sanjao sam da sam se probudio” prema tekstu Željka Hubača, u režiji Dine Mustafića i u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, “Tri prikazivanja Boga” prema tekstu i u režiji Aleša Kurta i u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla i “Stotinu malih smrti” prema tekstovima Semezdina Mehmedinovića, u režiji Jovane Tomić i u produkciji Sarajevskog ratnog teatra – SARTR.

O novoj predstavi “Tri prikazivanja Boga”, učešću pozorišta na pomenutom festivalu kao i o aprilskom repertoaru, ekipa RTV7 je razgovarala sa Sanjom Horić, stručnim saradnikom za marketing u Narodnom pozorištu Tuzla.

enovosti.ba

Najnovije vijesti