Aktuelne vijesti

VIDEO / U Behram-begovoj medresi u Tuzli održan tradicionalni ženski mevlud –

Datum:

Tradicionalni ženski mevlud učenica Behram-begove medrese u Tuzli, koji se izvodi svake godine povodom rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a.s., proučen je u petak u džamiji ove škole.

Mevlud je organiziran u saradnji sa Uredom za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i Muftijstva tuzlanskog.

Svečarskoj atmosferi doprinijele su članice hora ove škole koji su učenjem mevluda i ilahija obilježili ovaj veliki događaj. Također, prigodan program izvele su i učenice medrese Rabia Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi iz Istanbula. One učestvuju u studijskom programu razmjene učenica između dvije medrese.

Prigodnu besjedu o poslaniku održala je hafiza Zubejda Gobeljić. Ona je istakla jednu od vaših karakteristika Poslanika a.s., njegov ahlak, istučuči važnost ahlaka i lijepog ponašanja danas. Kroz hadise i predaje govorila je o tome kako se ponašao Poslanik a.s., kako je druge savjetovao da se ophode i imaju lijepe moralne vrijednosti kako bi postigli visoko stepene na ovom i budućem svijetu.

Svi prisutni su također mogli učestvovati u humanitarnoj akciji prodaje kolača, a sav prihod od prodatih kolača i ručnih radova biće iskorišten u humanitarne svrhe./S.P./


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti