back to top

Aktuelne vijesti

(Video) U okviru ovogodišnje manifestacije ”Ljeto u Tuzli” Teatar kabare Tuzla učestvuje sa predstavom ”Proba” autora Irfana Horozovića |

Datum:

Grad Tuzla i ove godine realizira tradicionalnu manifestaciju ”Ljeto u Tuzli” u kojoj Teatar kabare Tuzla učestvuje sa predstavom ”Proba” autora Irfana Horozovića. Predstava se izvodi na tri lokacije u gradu. Nakon izvođenja u Gornjoj Tuzli predstavu će publika moći pogledati u ponedjeljak 19. juna u Švedskoj kući solidarnosti Gornja Lipnica i petak 23. juna na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla.

Ova predstava govori o onima koji su uspjeli da prežive rat u BiH, u Sarajevu, ali koji svoj pakao nose uvijek sa sobom ma gdje se nalazili.

Ovo je priča o običnim ljudima, o njihovim životnim pričama, o njihovim traumama. U ovoj drami život se pretvara u san, u strašan san, u vječnost koja nikada nikada neće biti završena. Predstavu su režirali Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović. Za scenografiju, rekvizitu i dizajn prostora zaslužan je Enver Hasić. Saradnik za muziku je Adnan Džekić, dok je dizajn plakata izradio Damir Pirić. U predstavi igraju: Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić.

()


rtv7.ba

Najnovije vijesti