Aktuelne vijesti

VIDEO / U Tuzli promovisana knjiga “Halal kvalitet, koncept i standardizacija” –

Datum:

Halal kvalitet, koncept i standardizacija” naziv je knjige koja je večeras promovisana u amfiteatru Behram-begove medrese u Tuzli.

Izdavač knjige je Agencija za certificiranje halal-kvaliteta, a promovisali su je prof. dr Midhat Jašić, dr. Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, prof. dr. Kadrija Hodžić i prof. Amir Sakić, koautor i voditelj promocije.

U pripremi ove knjige učestvovalo je devetnaest autora koji su stručnjaci u različitim disciplinama i bili su prvenstveno fokusirani na to da šira javnost dobije što bolji uvid u halal.

 

Knjiga objedinjuje 10 poglavlja sa različitim halal temama. Nudi savremeno razumijevanje kulture prehrane i halal kvalitete hrane, uvođenje osiguranja halal kvalitete, te osnove poznavanja islamskih propisa. Sastoji se iz više poglavlja koja opisuju razumijevanje halala, kulturu prehrane, halal kvalitet i standardizaciju, primjenu halala u različitim proizvodnim područjima, specifičnosti proizvodnje halal lijekova i kozmetike, te poglavlje koje objašnjava postupak halal certificiranja. Na kraju je dat kratki rječnik pojmova iz područja halala.

Midhat Jašić, jedan od urednika knjige:

Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete je istakao da je osnovna djelatnost Agencije kvalitetno halal certificiranje proizvoda i usluga.

Tokom promocije prisutnima koji su pomogli štampanje knjige dodijeljene su zahvalnice./S.P./


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti