Aktuelne vijesti

Vlada FBiH podržat će projekat izgradnje produžetka južne saobraćajnice u gradu Tuzli

Datum:

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hecegovine, Slađan Ilić i gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić, sastali su se u petak, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, i razgovorali o aktuelnim temama i podršci Federalne vlade na projektima izgradnje komunalne infrastrukture na području grada Tuzle.

Sastanak je bio posvećen posebno važnim projektima za grad Tuzlu, uključujući izgradnju produžetka južne saobraćajnice, kao i gradnju kružnih tokova na istoj. Premijer Nikšić izrazio je punu podršku ovim projektima, istaknuvši da će Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uložiti sve napore kako bi se ubrzo pokrenule aktivnosti za realizaciju izgradnje produžetka južne saobraćajnice, što će značajno poboljšati protok saobraćaja, smanjiti aerozagađenje i olakšati svakodnevnu mobilnost građana Tuzle.

Pored toga, tokom sastanka razgovaralo se i o podršci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za izgradnju magistralnog toplovoda za grad Tuzlu. Premijer Nikšić je također iskazao snažnu podršku ovom projektu, prepoznajući njegovu važnost za energetsku efikasnost i održivost grada Tuzle.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, i potpredsjedavajući Doma naroda, Slađan Ilić, izrazili su zahvalnost premijeru Nikšiću na razumijevanju problema s kojima se građani Tuzle svakodnevno suočavaju. Gradonačelnik Lugavić naglasio je da će izgradnjom magistralnog toplovoda biti znatno poboljšan sistem daljinskog grijanja i udobnost života građana Tuzle. Također je dodao: “Podrška premijera Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Nermina Nikšića odražava posvećenost unapređenju životnih uslova i infrastrukture u Tuzli, čime će se grad učiniti još privlačnijim i funkcionalnijim za građane.”

Gradonačelnik Lugavić, potpredsjedavajući Ilić i premijer Nikšić ostaju posvećeni daljim naporima i saradnji kako bi se ostvarili ovi značajni projekti i osigurao još bolji kvalitet života građana Tuzle.

enovosti.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti