Aktuelne vijesti

Najbolja mjesta u Tuzli

Najbolja mjesta u Tuzli koja vrijedi posjetiti, uživati u...

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

Ljeto u Tuzlanskom kantonu mora se iskusiti jer ljepota...

Cinestar Tuzla

CineStar Tuzla nalazi se u Bingo City Centru i...

Vlada TK: Dodatnih 65.000 za pomoć privrednicima kojima je bio zabranjen rad (VIDEO)

Datum:

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela odluku o preraspodjeli rashoda u Budžetu TK za 2021. godinu, čime je nadomjestila nedostajućih 65.000 KM za podršku privrednim subjektima kojima je početkom ove godine bio zabranjen rad, imajući u vidu da prethodno planirana sredstva neće biti dovoljna da se u cijelosti omogući realizacija spomenute podrške.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK, Hamza Bešić kazao je na konferenciji za medije da je nakon provedenog Javnog poziva broj podnesenih aplikacija zahtijevao veća novčana sredstva od prvobitno planiranih 593.500 KM.

Osiguranjem dodatnih 65.000 KM Vlada TK je omogućila da se svim aplikantima refundira cjelokupan iznos poreza i doprinosa za uposlenike u privrednim društvima, kojima je zbog pandemije početkom ove godine bio zabranjen rad, naročito ugostiteljima.

– Na ovaj način očekujemo da svi aplikanti koji su prijavli na Javni poziv resornog ministarstva budu zadovoljni, te da se do kraja mjeseca izvrši uplata, odnosno refundacija troškova za plate za januar 2021. godine s ciljem kako bi se posljedice pandemije donekle sanirale – poručio je Bešić.

Ukupno je na Javni poziv apliciralo 418 aplikanata, od toga je 394 prema preliminarnoj listi ocijenjeno kao prijave s kompletnom dokumentacijom, dok su 24 prijave su nekompletne, a svi koji su nezadovoljni mogu uložiti prigovor.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti