Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Vlada TK donijela dvije odluke o koncesijama |

Datum:

Vlada Tuzlanskog kantona je danas donijela dvije odluke o dodjeli koncesija.

Za eksploataciju krečnjaka u proširenom eksploatacionom polju na lokalitetu “Orlova klisura”, u Potpeći kod Srebrenika koncesija na dvadeset godina je dodijeljena privrednom društvu “JATA GROUP” d.o.o. Srebrenik.

Koncesija za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena na lokalitetu kamenoloma “Stupari” u Kladnju dodijeljena na dvije godine privrednom društvu “Transporti Speciali Europei” d.o.o. Kladanj.

Ovim odlukama definirani su iznosi jednokratne koncesione naknade za koncesione periode, načini njenog izmirivanja, te iznosi tekuće koncesione naknade, kao i ukupni minimalni iznosi tekućih koncesionih naknada na godišnjem nivou.

Na danas održanoj sjednici Vlada je dala saglasnost na Program ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2023. godini. Ukupni procijenjeni prihodi i rashodi, odnosno ulaganja u oblast upravljanja vodama Programom za 2023. godinu, Budžetom Tuzlanskog kantona za 2023. godinu planirani su u iznosu od 12.111.900 KM.

Cilj donošenja ovog Programa je omogućavanje izvršavanja prenesenih ugovorenih obaveza iz prethodnog perioda, ulaganja u projekte od gradskog i općinskog značaja iz prethodnog perioda za koje je procedura javne nabavke pokrenuta ili okončana, ali za koje nije zaključen ugovor o prijenosu sredstava, obaveza za kredite iz tekuće godine, projekte od Kantonalnog značaja u tekućoj godini, dok značajan dio sredstava, oko 5,5 miliona KM, koji se odnosi na planiranje novih projekata u 2023. godini trenutno ostaje neraspoređen. Raspored ovog dijela sredstava izvršit će se nakon konsultacija sa gradovima i općinama o prioritetima i planiranim aktivnostima za ovu godinu.

Također, Vlada je dala i saglasnost na Program utroška sredstava prikupljenih po osnovu Zakona o šumama za 2023. godinu. Budžetom Tuzlanskog kantona za 2023. godinu, na poziciji Kantonalne uprave za šumarstvo predviđeno je da se u 2023. godini utroši 4.540.438 KM namjenskih sredstava, od čega su nešto više od 4 miliona KM sredstva prenesena iz prethodne godine, dok se nešto iznad pola miliona KM odnosi na prihode iz tekuće godine. Raspodjela utroška ovih sredstava je direktno vezana uz poslove Kantonalne uprave za šumarstvo koji su propisani odredbama Zakona o šumama,a dominantan iznos se odnosi na finansiranje čuvarske službe za periodu januar – septembar 2023.godine.

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti