Aktuelne vijesti

Na pomolu investicijski projekti Vlade TK i Razvojne banke FBiH –

Iskorištavanje potencijala Razvojne banke Federacije Bosne...

Vlada TK pokrovitelj prve Sedmice i Sajma karijere u Tuzlanskom kantonu |

Datum:

Organizacija prve Sedmice karijere, te u sklopu nje i prvog Sajma karijere u Tuzlanskom kantonu bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra obrazovanja i nauke Ahmeda Omerovića sa predstavnicima Univerziteta u Tuzli, prorektoricom za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Vesnom Bratovčić i prorektorom za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Damirom Zenunovićem. 

Kako su prorektori danas istaknuli, radi se o projektu koji se ove godine organizira po uzoru na slične uspješne aktivnosti koje u Republici Hrvatskoj organiziraju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

– Sedmica karijere i Sajam karijere jedinstven je projek t kojeg Univerzitet u Tuzli u partnerstvu sa Privrednom komorom TK i Udruženjem poslodavaca TK želi pokrenuti na našem kantonu, a s ciljem intenziviranja saradnje Univerziteta sa tržištem rada – kazala je prorektorica Bratovčić.

Dodala je i da se radi o logičnom slijedu strateških aktivnosti vezanih za ovu saradnju, s obzirom da je Univerzitet u Tuzli bio prisutan i na nedavno održanom projektu “Pokreni nešto dobro na Tuzlanskom kantonu”, a čiji je cilj upravo pružanje podrške mladim poduzetnicima.

– Ohrabruje nas činjenica da se Univerzitet u Tuzli i privreda međusobno približavaju i Vlada TK sigurno će podržati sve aktivnosti koje idu u tom smjeru. Univerzitet vidimo kao generator razvoja Tuzlanskog kantona i u tom cilju planirali smo značajne iskorake među kojima je izgradnja Kampusa Univerziteta kapitalni generacijski projekat – riječi su premijera Halilagića, koji je danas potvrdio da će Vlada biti pokrovitelj Sedmice karijere i Sajma karijere u TK.

Prva Sedmica karijere i Sajam karijere ove godine bit će održani u okviru tradicionalne manifestacije Ljetni univerzitet Tuzla, koja će početi krajem mjeseca maja, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti