back to top

Aktuelne vijesti

Vlada TK: Uskoro nabavka linearnog akceleratora za UKC Tuzla. Ministarstvo finansija doznačilo sredstva |

Datum:

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona je dana 09.03.2023. godine a na osnovu Ugovora o sufinansiranju nabavke medicinske opreme – linearni akcelearator sa CT simulatorom, doznačilo novčana sredstva u iznosu od 7.008.333,00 KM, Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona je u ranijem periodu doznačilo Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla 741.667,00 KM, tako da su u cijelosti ispoštovane preuzete obaveze sufinansiranja nabavke medicinske opreme.

U cilju realizacije ranije najavljene nabavke Vlada TK je dala saglasnost na tekst Ugovora o sufinansiranju nabavke linearnog akceleratora sa CT simulatorom, XSIO softverskom jedinicom, fantomom za provjeru fizičkih mjerenja, a koji će se zaključiti između Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i JZU Univerzitetsko klinički centar Tuzla.

Kako je to ranije i najavljeno Ministarstvo će za ovu namjenu osigurati 7.750.000,00 KM, a UKC Tuzla će, iz vlastitih prihoda, obezbjediti preostali iznos novčanih sredstava, saopćeno je iz Službe za informisanje Vlade TK.

rtvtk.ba

Najnovije vijesti