back to top

Aktuelne vijesti

Vremenska prognoza za naredne dane

Datum:

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom.

“Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine u Hercegovini, centralnoj i zapadnoj Bosni. Dnevna temperatura od tri do devet, na jugu do 12 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, u nižim područjima jugozapadne Bosne kiša, a u višim susnježica i snijeg. U ranim jutarnjim satima slab snijeg je moguć ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne u Bosni djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu do sedam, a dnevna od jedan do pet, na jugu do osam stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovni i na krajnjem sjeveru Bosne, a u ostatku Bosne susnježica i snijeg. Više padavine u centralnim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu od dva do šest, a dnevna od nula do četiri, na jugu do osam stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu do četiri, a dnevna od minus dva do četiri, na jugu do osam stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano. Povremeno slab snijeg je moguć u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do tri, a dnevna od nula do četiri, na jugu do osam stepeni Celzijusa. AA

Najnovije vijesti