Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Vrijedna donacija za Dom za djecu bez roditeljskog staranja – .

Datum:

Nakon tradicionalnog novogodišnjeg druženja s medijima i partnerima, dm je u saradnji s influenserom Mirzom Mustafagićem za kraj 2022. godine odlučio zajedno s prisutnim predstavnicima medija i partnera pružiti podršku radu Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Tako su se prisutni odrekli dijela novogodišnjeg znaka pažnje od dm-a, čime su za svakodnevne potrebe Doma i njegovih štićenika obezbijeđeni higijenski proizvodi dm robnih marki u vrijednosti od 1.000 KM.

JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla broji 64 štićenika od 0 do 18 godina. No, taj broj svakodnevno varira, shodno potrebama drugih centara s kojim Dom sarađuje kada je u pitanju smještaj onih, kojima je sigurnost doma najpotrebnija.

Porast osnovnih higijenskih potreba sve većeg broja štićenika, potakao je influensera Mirzu Mustafagića da se obrati kompaniji dm:

„ Trudim se da svoj uticaj koristim na način da pomognem i osobama u lokalnim zajednicama, jer naše malo njima zaista znači puno. Osmijesi i zagrljaji koje smo dobili u Domu dovoljan su znak, da je ono što smo uradili taj dan bio zaista predivan način da završimo godinu“, rekao je Mustafagić.

Uz Djeda Mraza i prazničnu atmosferu donaciju je u ime Doma preuzela direktorica Amila Šećerbegović: „Naša obaveza prema štićenicima Doma jeste osigurati im kvalitetne obroke, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje kao i aktivnosti van Doma. Veoma je važno osigurati i dovoljne količine higijenskih proizvoda, odjeće, obuće te školskog pribora za svakog štićenika u zavisnosti od uzrasta. Stoga koristim priliku da se u ime zaposlenika, štićenika i u svoje lično ime zahvalim kompaniji dm, njenim volonterima i, naravno, našem Mirzi, koji su obezbijedili poklone i podršku za našu djecu.“


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti