Aktuelne vijesti

(VIDEO) Udruženje “Novi horizonti” otvorilo Dijabetološko savjetovalište

Udruženje građana, roditelja I prijatelja djece sa dijabetesom “Novi...

Pošalji posmrtnicu i sjećanje

Pošalji posmrtnicu i obavijesti sve poznanike o vremenu dženaze...

Vujović i CCI: Jačanje odgovornosti u upravljanju javnim preduzećima u BiH |

Datum:

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, gosp. Žarko Vujović, danas je u prostorijama Skupštine Tuzlanskog kantona održao sastanak sa predstavnicima organizacije „Centri civilnih inicijativa“ koji trenutno implementiraju projekat „Jačanje odgovornosti u upravljanju javnim preduzećima u BiH“.

S tim u vezi, tema razgovora bila je važnost razmatranja izvještaja o poslovanju javnih preduzeća i ustanova sa područja Tuzlanskog kantona.

Skupština Tuzlanskog kantona, shodno svojim nadležnostima, programiranim godišnjim aktinostima i zakonskim obavezama, svake godina razmatra izvještaje o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač.

Kako je na sastanku najavljeno da će Centri civilnih inicijativa u narednom periodu pokrenuti niz inicijativa kojima će se nastojati unaprijediti rad javnih preduzeća u BiH, gosp. Žarko Vujović je istakao da Skupština Tuzlanskog kantona podržava svaki vid nastojanja civilnog sektora u unapređenju rada institucija vlasti, pa tako i rada javnih preduzeća i ustanova.

Skupština Tuzlanskog kantona pozdravlja svaku aktivnost koja doprinosi povećanju transparentnosti rada, odgovornosti u upravljanju javnim dobrima, te je i na ovom sastanku potvrđena dobra volja za saradnjom koja će uslijediti podržavanjem i sprovođenjem inicijativa koje su u nadležnosti Tuzlanskog kantona.

(Saopštenje)

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti