Aktuelne vijesti

Univerzitetu u Tuzli odobren prijem više zaposlenika

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost Javnoj...

Održano je gradsko takmičenje iz informatike-programiranja – Radio Gračanica

U JU OŠ „Hasan Kikić“ održano je gradsko takmičenje...

Za brzu cestu Sarajevo – Tuzla 4,5 miliona KM |

Datum:

Vlada Federacije BiH danas je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, usvojila tri programa utroška sredstava “Kapitalni transferi javnim preduzećima”, utvrđenih u Budžetu FBiH za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 7.000.000 KM.

Četiri i po miliona maraka namijenjena su za brzu cestu Sarajevo – Tuzla, izrada glavnog projekta i eksproprijacija, na ovoj brzoj cesti, poddionica Vitalj – Gojakovići.

Dva miliona maraka bit će izdvojena za sufinansiranje izgradnje XII transverzale, spoj od Stupske petlje do Aerodroma Sarajevo, te 500.000 KM za rekonstrukciju dijela tomislavgradske obilaznice. 

Sredstva su namijenjena za projektovanje, eksproprijaciju, radove i nadzor, a prenosiće se u tranšama na račun implementatora odobrenih projeketa, JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, nakon što isti prema Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija dostavi dokaze o izvedenim uslugama.

O načinu utroška odobrenih sredstava bit će potpisan ugovor između Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i implementatora odobrenog projekta, kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze.

JP Ceste Federacije BiH obavezne su kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija o realizaciji projekta, a koje će potom izvještavati Federalno ministarstvo finansija.

Za provođenje ovih odluka zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Federalno ministarstvo finansija i JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, svako u okviru svoje nadležnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

/FENA

rtvtk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Najnovije vijesti