Aktuelne vijesti

Za ubistvo starice iz Živinica osumnjičen 27-godišnjak

Datum:

Osoba osumnjičena za smrt 91-godišnjakinje koja je u nedjelju pronađena u porodičnoj kući u Ciljugama kod Živinica, uhapšen je i bit će predat Tužilaštvu TK.

Danas se nastavlja istraga, a kako nam je naveo Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK, u istragu će danas biti uključeni forenzičari iz Centra za forenziku.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za opći kriminalitet i službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela Ubistvo nad J.N. rođene 1931. godine iz Živinica, došli do operativnih saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o M.A. rođen 1995. godine trenutno nastanjen u Živinicama.

Ova osoba je jučer uhapšena i privedena u službene prostorije, gdje je u toku kriminalistička obrada. Nakon kriminalističke obrade M.A. će u zakonski predviđenom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, saopćeno je danas iz MUP-a TK.

Najnovije vijesti